Dela sidan:

C More, tidigare Canal +, har sänt den allsvenska fotbollen sedan 1997. Vissa matcher har visats i den andra Bonnier-kanalen TV4. 

Enligt Expressen har ett nytt avtal tecknats som medför att allsvenskan inte bara kommer att sändas via CMore – utan även hos värsta konkurrenten Viasat. Viasat kommer att börja sända matcherna via webb-tv-plattformen Viaplay med start redan på söndag.

Nästa år kommer antingen avtalet fortsätta precis som hösten 2013 eller så kommer överenskommelsen att utökas så att samtliga allsvenska matcher sänds i Viaplay.

Affären ska ha genomförts på grund av att CMore under en längre tid fått tittarkritik för kvaliteten på de webb-sändningar man distribuerat via sin egen portal Csport.se. CMore ska också storsatsa på att bredda sin rättighetsportfölj utanför fotbollsvärlden. Dela sidan: