Dela sidan:

Spotify, som startades 2006 av Daniel Ek och Martin Lorentzon, finns i dag på 28 marknader. I mitten av april hade bolaget drygt 24 miljoner ktiva användare, varav 6 miljoner betalande abonnenter, skriver DI.

Spotifys förluster täcks upp av externa investerares riskkapital.

– Under 2012 ökade intäkterna för Spotify dramatiskt, samtidigt som vi såg en konvertering på över 20 procent mellan gratis och betalande användare. Det är fenomenalt för ett företag med en ”freemium”-modell och ett tydligt framgångsbevis för affärsmodellen, säger Malin Cumzelius, pressansvarig för Spotify i Norden och fortsätter:

– Vi fokuserade under 2012 på tillväxt , internationell expansion och produktutveckling,vilket resulterade i en skyhög ökning av antal användare och ökad marknadspenetration. Vår prioritet under 2013 är att fortsätta skapa en överlägsen musikupplevelse tillgänglig för ännu fler människor, samtidigt som vi bygger på långsikt - både för vårt företag och musikindustrin som helhet.Dela sidan: