Dela sidan:

Schibsted, som bland annat äger Aftonbladet och Svenska Dagbladet, lägger nu in en högre växel i sin tv-satsning. Supervärvningen är Jan Scherman, som var vd för TV4 mellan 2001 och 2011. 

Rekryteringen presenteras på en dragning i Aftonbladets regi på Cirkus i Stockholm i dag. Han tillträder sin roll vid årsskiftet. 
– Ett av mina krav för att gå till Aftonbladet var att få göra tv igen. Någonting grävande, någonting med politik och någonting med korv, säger Jan Scherman på scen i dag. 

Jan Scherman lämnade rollen som ordförande för Bonnier-ägda Nyhetsbolaget så sent som i februari i år. I flera intervjuer har han uttryckt kritik mot att koncernen, som han ser det, agerar allt för kortsiktigt. Bland annat i samband med beskedet att hans skapelse TV4 News lades ned i våras: 

"Siffrorna är sedan länge väl kända för alla ansvariga och godkända med inriktningen att både Nyhetsbolaget och News skulle få tid på sig enligt fastställd plan. En bra inställning och något som jag gillat med Bonnier, uthållighet. Det enda som är nytt nu är bedömningen att det inte längre finns möjlighet till den uthålligheten" sa han till Resumé. 

Schibsted har under de senaste månaderna fört intensiva diskussioner med Scherman om en nyckelroll för den förre TV4-vd:n i tv-satsningen.

Enligt Bonnier AB:s tillförordnade kommunikationschef David Salsbäck är Schermans enda kvarvarande uppdrag inom Bonnier-sfären det som styrelseledamot i produktionsbolaget Scandinavian Studios. Dela sidan: