Dela sidan:

Resumé har tidigare berättat om att folk lämnar McCann Stockholm, däribland Pia Grahn Brikell och vd:n Anders Nyström. Byrån har även sagt upp folk de senaste månaderna.

Nu sällar sig Mitte Blomqvist till den skaran som lämnar byrån. 

Hon ska satsa på en karriär som frilansande senior kreatör, art director och designer.
– Min tankar om en yrkesmässig förändring väcktes under min årslånga föräldraledighet med mitt andra barn. Jag kände mig väldigt lockad av att få arbeta med lite andra typer av uppdrag än vad som ryms inom den traditionella reklambyråns verksamhet, säger Mitte Blomqvist i en kommentar.

Hon menar att hon som kreatör vill vara i ”varumärkets tjänst” och berätta dess i historia i en rad sammanhang.

– Därför har jag alltid strävat efter att behärska det ena medieslaget efter det andra - och det hoppas jag också syns i bredden på mina utmärkelser, säger Mitte Blomqvist i en kommentar.

Hon har belönats för kampanjer åt bland annat UPC, Coop/Änglamark, Arla/Yoogie, Folkoperan, Mer och Rättvisemärkt.

Mitte Blomqvist har också suttit i juryn för bland annat Guldägget, Eurobest och Cannes Lions:
– När jag nu startar eget är min önskan att komma ännu närmare både produkten och användaren. Därför vill jag å ena sidan jobba mer med varumärkesstrategi, produktutveckling, innovation och design, men även med butik, pr och sociala media, säger hon i en kommentar.Dela sidan: