Dela sidan:

I Bold Printing-koncernen ingår i dag tre olika tryckerier: DNEX Tryckeriet AB i Kista utanför Stockholm, Sydsvenskan Tryck AB i Malmö samt Borås Tidning Tryckeri AB i Borås som ägs gemensamt av Bonnierkoncernen och Gota Media. Nu avvecklas koncernen, och tryckerierna knyts istället närmare till tidningarna.

Gunilla Herlitz, vd för Dagens Nyheter och Affärsområdeschef för Bonnier News Sweden, säger till Mediatrender att dagens konstruktion inte har visat sig vara helt tillfredsställande:

– Bakgrunden är att konstruktionen i dag inte riktigt fungerar som det var tänkt. Tidigare ville man skapa ett slags kund-leverantörs-förhållande mellan tryckerierna och tidningarna. Ibland kan sådant leda till att onödig energi läggs ned på tuffa förhandlingar mellan tidningar och tryckerier för att pressa priser, samtidigt som det i slutändan är samma ägare till både tryckerierna och tidningarna.

– Man kan se det som att ett litet byråkratiskt mellanled försvinner. Men Bold som varumärke försvinner inte, tvärtom är planen att byta namn på de tre tryckerierna till något som anknyter till Bold.

Boldtryckerierna kommer även i fortsättningen att marknadsföras tillsammans. Bold Printings marknadsorganisation kommer att vara intakt men personalen kommer istället att vara anställd i det nuvarande DNEX-bolaget.Dela sidan: