Dela sidan:

– Det känns väldigt spännande inför framtiden inte minst då Schibsted kan hjälpa oss att driva trafik från sajter som Aftonbladet och Svenska Dagbladet, säger Compricers vd Jakob Tolleryd till DI.

Compricer har haft en snabb utveckling och har gått från en omsättning på 22 miljoner kronor år 2010 till 68 miljoner kronor under 2012.

Rörelseresultatet är beräknat till mellan 12-13 miljoner kronor i år.

DI uppger att de nuvarande ägarna har förhandlat med Schibsted och Bonnier.

Schibsted vann budstriden och betalar 135 miljoner kronor i ett första skede, men köpeskillningen kan växa utifrån hur Compricers vinst utvecklas under 2014 och 2015, enligt DI.
– Det kan bli mycket mer pengar eller ingenting alls. Men vi tror att förutsättningarna är väldigt goda tillsammans med Schibsted att vi lyckas, säger Jakob Tolleryd till DI.

Compricer har också andra storägare som riskkapitalbolaget Verande, grundaren av mäklarfirman Remium Robert Ahldin och finansmannen Carl Palmstierna.

Verdane äger 25 procent av aktierna. Bolagets representant Henrik Aspén uppger att man har klarat sitt 25-procentiga avkastningskrav med ”marginal”.

Schbisted gjorde igår klart att den baltiska verksamheten i Eesti Media säljs till en grupp chefer som har fått stöd av före detta lokala investerare, enligt DI.

Verksamheten hade intäkter på 79 miljoner euro under 2012 och den baltiska delen värderas till 30 miljoner euro.Dela sidan: