Dela sidan:

Disneys film Flygplan har Sverigepremiär den 27 september, men det stripade planet är redan uppe i luften och flyger med stripningen till mitten av maj nästa år.

Filmkaraktärerna Dusty, El Chupacabra och Rochelle stripas på modellen Boeing 737-800.

– Att vi väljer att utsmycka ett flygplan med Disneys karaktärer känns väldigt stort. Vi hoppas att många får möjlighet att se planet och självklart resa med det, säger Stefan Hedelius, strategi- och marknadschef på SAS i en kommentar.

Stripningen, som redan finns i luften, består av 15 till 16 paneler folie på varje sida av flygplanskroppen, vilket ger 18,5x,4,4 meter dekaler på båda sidorna av flygplanskroppen.

– Givet filmens tema känns det extra kul att vi i samarbetet med SAS använder den här lite ovanliga plattformen i kommunikationen, säger Anna Glanmark, marknadsdirektör för The Walt Disney Company Nordic i en kommentar

Barnfamiljer erbjuds också rabatt på en majoritet av SAS biljetter, samt leksaker, spel och assistenter för ensamåkande barn 5-12 år, som en del av kampanjen.

Flygplanet handlar om Dusty vars jobb går ut på att hålla ogräset borta från åkrarna, men han har högtflygande planer och vill vara med i en flygtävling trots att han är höjdrädd.Dela sidan: