– Att kalla Debatt för ett skitprogram är en halvlögn och en föraktfull hållning mot den halv miljon människor som tittar på Debatt, säger Anna Engholm.

Bakgrunden är att Resumé tidigare idag beskrev anledningen till att Hanne Kjöller inte vill möta Janne Josefsson i Debatt idag torsdag – förutom att hon befinner sig på begravning idag av en nära familjemedlem så kallade hon just Debatt för ett jävla skitprogram.

Bakgrunden till bråket är att Janne Josefsson bland annat menar hon har satt in ett citat från ett diskussion på Publicistklubben i ett felaktigt sammanhang i sin bok "En halv sanning är också en lögn."

”Jag tar gärna en fajt mot Janne. Men dels tycker jag att Debatt är ett skitprogram, dels kan jag inte gå på grund av begravningen. Jag tar gärna en debatt mot honom en annan tidpunkt och i en annan arena, sade Hanne Kjöller till Resumé."

Anna Engholm tycker att det sorgligt att en ledarskribent på Dagens Nyheter inte förstår att ”Debatt är ett viktigt och unikt program där vanligt folk får möta makthavare i olika samhällsfrågor.

Hon tycker också att det är märkligt att Hanne Kjöller är så nedlåtande mot ett program som hon själv har valt att delta i flera gånger genom årens lopp och som därmed varit en "plattform för hennes åsikter.”

– Men jag har samtidigt full förståelse för att Hanne Kjöller känner sig väldigt pressad just nu, med tanke på den massiva kritiken mot hennes bok, säger Anna Engholm.