SR meddelar visserligen att man välkomnar en granskning av journalistikens metoder, men uppger att man känner sig besviken över att boken ”bara utgör ett exempel över vad författaren själv kritiserar”.

Hanne Kjöller har redan fått backa på en punkt och Janne Josefsson har också kritiserat henne för faktafel i boken.

Tre SR-medarbetare menar nu att man har hittat en rad nya faktafel.

SR:s reporter Daniel Velasco ligger bakom den prisbelönta dokumentären ”Den fastspända flickan” – dokumentären vann flera pris på Radiogalan.

Han anser sig ha hittat inte mindre än fem faktafel om dokumentären.

Daniel Velasco vänder sig bland annat emot påståendet att Nora har diagnosen emotionellt instabil.

”Du har vad jag vet aldrig träffat Nora, men du tror dig alltså veta vilken diagnos hon har baserat på en gissning. Och så använder du denna gissning för att visa på att jag har mörkat diagnosen.”, skriver han.

Han riktar också kritik emot att hon inte har tagit kontakt med honom inför publiceringen.

”Du anklagar andra för att snedvrida sanningen, men du glömmer ett av de värsta exemplen: Dig själv och din egen bok. Du bygger ju på din kritik på gissningar och felaktiga påståenden…Jag är häpen över att Brombergs Bokförlag släpper igenom en bok med så uppenbart undermålig research.”

SR:s reporter, Mari Forssblad, tar upp Ekots rapportering om en halvtidssjukskrivens mans erfarenhet av att bli utförsäkrad.

Hon menar bland annat att Hanne Kjöller i tre års tid har påstått att ”Stefan” inte haft hjärnhinneinflammation trots att två specialister i neurologi kommit fram till just detta.

”Varken läkare, specialister eller försäkringskassan har ifrågasatt Stefans diagnos. Den enda som ifrågasätter är Hanne Kjöller.”, skriver hon.

Hon pekar också på en rad ytterligare punkter där Hanne Kjöller har fel i sin bok.

Projektledaren för ”Ingen är vän med en fattig”, Ulla Svensson, menar bland annat att Hanne Kjöllers påstående att programmet inte ger någon förklaring till varför huvudpersonen Frida får avslag på sin ansökan om socialbidrag är helt felaktigt.

”Det framgår tydligt i programmet att anledningen till att Frida inte får socialbidrag är att hon har sökt för få jobb…Avslaget om socialbidrag har alltså ingenting att göra med att Frida äger en bostadsrätt”, skriver Ulla Svensson.

Hon håller visserligen med Hanne Kjöller om att Sveriges Radio borde ha berättat om bostadsrätten i programmet.

Hanne Kjöller skriver i boken ”Det beklagansvärda i denna historia är att Sveriges Radio inte medger några fel…”.

Ulla Svensson vänder sig emot påståendet:
”Sveriges Radio gick ut tidigt och berättade om misstaget att inte nämna bostadsrätten, vi gjorde det på Sveriges Radios hemsida, på Facebook och på Twitter. Vi blev intervjuade i radio i den mediegranskande sajten Second Opinion. Vi sa hela tiden samma sak: Vi gjorde ett fel.”, skriver Ulla Svensson i sitt brev.