Att ”pop up”-restaurangen Dill med stjärnkocken Michael Wignall serverat mat med råvaror från Lidl, utan gästernas vetskap, tycker inte Fredrik Hillerborg, kommunikationsstrateg och Resumé-bloggare, är något problem. Tvärtom hyllar han konceptet.

Hillerborg förstår inte vad det är som anses vara en bluff med kampanjen. Det hade varit en sak om gästerna varit och ätit på restaurangen och sedan ansett att maten var dålig, anser han.

”Eller är bluffen att folk blir besvikna när Lidl säljer god mat?”, skriver Fredrik Hillerborg och fortsätter:

”Kul grepp och att man lyfter fram sin poäng på ett kreativt sätt. Sen är det nog snarare regel än undantag att restauranger i allmänhet köper in billiga råvaror – men långt ifrån alla som tar 495 kronor för en nio-rätters avsmakningsmeny”, skriver Fredrik Hillerborg i sin blogg.