Dela sidan:

Liv Beckström har varit chefredaktör för Kommunalarbetaren sedan 15 år tillbaka, och vd sedan 2005.

Hon ska framöver leda skapandet av LO:s nya mediehus, i samarbete med Gunnar Tolf som ansvarar för ekonomin.

Hennes uppgift blir att ta fram ett så konkret beslutsunderlag som möjligt för de berörda ägarna eller fackförbunden så att de kan ta beslut om att gå med i mediehuset för sin fackliga tidning.

– Det känns mycket spännande och utmanande. När det gäller Kommunalarbetaren är det en fantastisk tidning med en ljus framtid. Den nya chefredaktören får peka ut vägen framåt efter mig. Som efterträdare vill jag ha en engagerad publicist som tar läsarnas frågor på största allvar och kan göra dem till bra berättelser, goda nyheter, stora avslöjanden och samtidigt hitta ett tilltal med humor och humör, säger Liv Beckström till Mediatrender.

Mediehuset ska enligt LO:s förslag ha gemensam redigeringsgrupp, identitet och vd. Man satsar även på en grupp för grävande journalistik och databasjournalistik. De olika tidningarna ska behålla sina nuvarande chefredaktörer.

Kommunalarbetaren ges ut av Kommunal och är Nordens största fackförbundstidning med en upplaga på 550 000 ex.Dela sidan: