Bloggen Brottsanalys uppger att det har kommit in en JK-anmälan mot Hanne Kjöller och förlaget Brombergs på 2,5 miljoner kronor, enligt SvD.

SvD har också fått bekräftat att det är krögaren som har lämnat in anmälan.

Bakgrunden är att Hanne Kjöller felaktigt pekat ut mannen som att han äger en bostadsrätt värderad till 12,5 miljoner kronor, medan han i själva verket äger en hyresrätt.

Mannen tycker att skadeståndsanspråket är rimligt att eftersom det är samma summa som Hanne Kjöller påstår att ”en vinst från försäljningen av bostadsrätten skulle vara.”

Förlaget har bladat in en rättelse i boken och dess vd Dorotea Bromberg och Hanne Kjöller har träffat mannen och bett honom om ursäkt.

Uppgifterna ska också korrigeras i en ny upplaga, men den gamla upplagan har inte dragits tillbaka.

Mannen anser ändå att han har utsatts för grovt förtal och att det var enkelt att identifiera honom med vägledning av uppgifterna i Hanne Kjöllers bok. 

Det vill säga trots att Hanne Kjöller gett honom ett fingerat namn i boken.

Hanne Kjöllers bok har kritiserats för faktafel av ytterligare personer alltifrån Uppdrag Gransknings Janne Josefsson och SR-reportern Daniel Velasco, som ligger bakom den prisbelönta dokumentären ”Den fastspända flickan” till William Hemberg, som kallas ”Stefan” i boken.