Dela sidan:

Reportern på SVT Östnytt har granskat händelserna kring en trafikolycka som inträffade vid Hjulstabron i mars. Han har begärt ut handlingar från flera olika myndigheter. Polismyndigheten i Uppsala som beordrade öppning av bron är en av dessa.

SVT har begärt ut namn på och uppgifter kring vakthavande befäl som arbetat nattpass vid elva angivna datum. Den 9 oktober beslutade myndigheten att inte lämna ut begärda uppgifter med hänvisning till offentlighets- och sekretesslagen. Detta trots att motsvarande uppgifter för tio av de elva datumen har lämnats ut till Uppsala Nya Tidning.

I sin anmälan uppger han att polismyndigheten nekat honom uppgifter trots att samma uppgifter lämnats ut till andra medier. Han anmäler också Kammarrätten i Stockholm efter ett beslut som innebar att reportern inte fick ut polisernas arbetstidslista.

SVT-reportern fick i juli rätt mot Trafikverket polisen efter att ha JO-anmält myndigheten kring den raderade mejlväxling han tidigare nekats få ta del av.

JO begärde då myndigheten att svara på vilka överväganden som låg bakom det mail som skickades från Trafikverket till polismyndigheten och varför flera av mejlen raderades.Dela sidan: