Dela sidan:

I tisdags kväll stegade Irene, 60, fram till Jimmie Åkesson och planterade en gräddig tårta i ansiktet på den skärrade partiledaren. Nu väntar böter och skadestånd.

Två snabbfotade kreatörer på reklambyrån DDB valde att på fritiden skapa en Tictail-sajt till stöd för kvinnan med namnet "Jimmies konditori".

"Ja, hon kastade en tårta i ansiktet på Jimmie Åkesson. Och nu får hon troligtvis betala priset i form av dagsböter. Genom att köpa en Jimmie-Åkesson-får-en-tårta-i-ansiktet-tårta går vinsten till att betala dessa böter. För om hon står för tårtan är det väl inte mer än rätt att vi hjälper till med degen" löd budskapet.

Byråns cd Jerker Fagerström försvarade tilltaget:
– Visst, enligt Sveriges lag har hon gjort fel. Vi stödjer inte själva handlingen, utan hennes åsikt. Tårtor är egentligen inte till för att kastas utan att ätas, sa han till Resumé.

Men nyheten om sajten väckte enorma reaktioner. De flesta mycket kritiska. Det som från början var en rolig grej fick långtgående konsekvenser, varpå byrån nu har valt att släcka Jimmies konditori för gott.
– Vi ber om ursäkt för att det blev så oerhört fel som det blivit. Och givetvis står vi inte bakom något som helst odemokratiskt. Det gick alldeles för fort och ogenomtänkt, säger Jerker Fagerström nu.Dela sidan: