Dela sidan:

INGO har tidigare arbetat med extern byråproducent.

Rekryteringen innebär att Pia Dueholm får ansvaret att leda byråns val av regissörer och produktionsbolag för såväl traditionella som digitala medier.

Hennes uppgifter blir också att stärka byråans totala erbjudande inom film.
– Pia är en av Skandinaviens mest erfarna producenter så vi är väldigt glada att få hit henne. Hennes närvaro kommer främja vårt arbete och glädja våra kunder, säger Björn Ståhl, Executive Creative Director, ECD, på INGO i en kommentar.

Pia Dueholm inledde karriären på Lars von Triers bolag Zentropa film i Köpenhamn och har bland annat gjort film med Susanne Bier och Gitta Nörrbu.

Hon flyttade därefter till London och började på Partizan, där han blev en central producent i stora projekt.

Pia Dueholm har arbetat med regissörer som traktor, Michael Gondry och Antoine Bardou-Jaquet under sina elva år på Partizan.

Hon har bland annat gjort ”Roller skater babies” för Evian och även suttit med i Cannes jury.

– Det är första gången jag jobbar på byråsidan men jag har funderat på det ett tag. Jag har tidigare gjort film med INGO och det känns som helt rätt byrå att gå till.

INGO ska dock inte haka på trenden med att bygga en egen filmavdelning.

– Jag tror helt enkelt inte på det. Vi vill ha fullständig frihet att välja det som är bäst för projektet vad gäller produktionsbolag, regissör och post produktion. Och för att få ner kostnader är konkurrens alltid bäst, säger Björn Ståhl i en kommentar.

INGO siktar på att producera 40-50 reklamfilmer under nästa år under ledning av just Pia Dueholm.Dela sidan: