Dela sidan:

Adweek konstaterar att ingen hade räknat med att de digitala intäkterna skulle kompensera bortfallet på print-sidan och mer därtill över en natt, men frågar sig samtidigt vad det betyder när de digitala intäkterna hos tidningar New York Times, Tribune och Time redan håller på att sjunka.

Time har exempelvis försökt att modernisera banner-annonsering samt introducera native advertising-produkter.

Adweek anser att Time är ett talande exempel för alla kämpande förlag som just nu försöker få sin del av den digitala kakan. Problemet är bara att konkurrensen blir allt hårdare från bolag som arbetar med automatiserade digitala annonsköp, enligt Adweek.

Analysföretaget EMarketer räknar med att den amerikanska marknaden för digitala annonser växer med 15 procent i år, där magasin står en 13-procentig ökning i omsättningen och tidningar endast 5,6 procent.

Utvecklingen går nedåt efter det.

EMarketer räknar med de digitala annonsintäkterna hamnar på 10,8 procent i genomsnitt mellan 2012 till 2017, där magasin ökar med 6,3 procent och tidningar 3,6 procent.

Adweek menar att prognosen visar att förlagen blir alltmer beroende av att skapa premium-modeller som erbjuder annonsörerna automatiserade köp med dess låga kostnader och förbättrade möjligheter att nå ut till specifika målgrupper.

Adweek uppger att 85 procent av annonsörerna redan köper annonser på det viset, men även om alltfler förlag redan jobbar med egna annonsnätverk (annonsbörser) så är det endast 72 procent som har en sådan försäljning idag, enligt en undersökning från IAB/Winterberry.

Magna Global räknar också med att 83 procent av den digitala displaymarknaden är automatiserad år 2017, enligt Adweek.Dela sidan: