Dela sidan:

När Otto Sjöberg inför en fullsatt sal på Resumés Talangforum, berättade om misstagen som byggde hans karriär, var det första exemplet han tog upp en bild från Resumé tagen av Erik Esbjörnsson.

Bilden har bland annat uppmärksammats av bloggen Utomjording talar ut i ett inlägg som Otto Sjöberg betecknar som ren poesi:

"Bilden där han ser ut som ett jagat villebråd, som en person som haft något fuffens för sig och nu måste fly från blodtörstiga fotografer som smäller av blixt efter blixt rakt in i hans uppspärrade ögon, den bilden tycks aldrig bli inaktuell.
Mina damer och herrar, jag ger er Otto Sjöberg-bilden."

– Min första instinkt när jag såg bilden var: åh nej, men sen insåg jag att bilden fick mycket uppmärksamhet och att jag därmed fick uppmärksamhet, berättade Otto Sjöberg.

Det värsta som hänt på senare år är all mediaträning, enligt Otto Sjöberg. Det gör att alla blir utslätade och ingen sticker ut.

– Till och med Zlatan blev tråkig och trist när han var mediatränad, sa Otto Sjöberg. Men sedan kom han tack och lov på att han var Zlatan.

Hans uppmaning till den fullsatta salen var att inte vara rädd för bilder som väcker uppmärksamhet. De slätstrukna bilderna är det ingen som kommer ihåg.

Resumé gjorde nyligen en helgintervju med Otto Sjöberg som du kan läsa här.
 Dela sidan: