Dela sidan:

I kölvattnet efter Johan Ståhls avgång hittades flera tvivelaktiga affärer mellan Sydsvenskan och bolag som drevs av bekanta till vd:n. Resumé har tidigare berättat att Sydsvenskan under hans ledning gav uppdraget till Next Solution Sweden, numera Myxasolutions, att utveckla en bostadssajt.

Minst 5 miljoner kronor lånades ut till bolaget i strid med vd-instruktionen till Mathias Bergman från Höllviken, som nu har sålt 49 procent av bolaget till Bonnier-tidningarna.

Enligt uppgift till Resumé har köpet helt eller delvis finansierats genom att Sydsvenskans fordring på bolaget bakom Hittahem.se har omvandlats till aktier. Enligt den officiella versionen betalar Bonnier med annonsutrymme i de tre tidningarna, men inget nämns om banden till Johan Ståhl.

När Resumé når Sydsvenskans publisher Lars Dahmén vill har inte kommentera de affärer som tidigare vd:n Johan Ståhl har gjort. Han säger vidare att han inte har varit involverad i köpet av Hittahem, men han förnekar att det har någon koppling till hans företrädares förehavanden.
– Köpet finansieras genom ett annonssamarbete, säger han.Dela sidan: