– Resultatet berättar vi om i samband med bokslutet, men alla parametrar som leder till ett bra resultat ser bra ut, säger Casten Almqvist till Resumé.

Casten Almqvist, som utsågs till vd för TV4 2011. Han säger att det pekar mot ett rekordresultat, men vill alltså inte gå in på några siffror.

Det tidigare vinstrekordet för TV4 var runt 760 miljoner kronor under dåvarande vd:n Jan Scherman för ett antal år sedan. Enligt vad Resumé erfar kan det nya rekordet hamna över 800 miljoner kronor.

– TV4:s tittarandel är den bästa sedan 2007, vi har ett osedvanligt starkt år i ryggen, säger Casten Almqvist.

Trots att året började svagt första kvartalet är TV4 uppe på försäljningsnivåer i samma härad som i fjol då det blev säljrekord – och året är inte helt slut än.

Det ser även ljust ut inför 2014. TV4 är slutsålda i januari och årsavtalen som annars brukar ramla in sent är redan uppe i tre gånger så många avtal, jämfört med samma period i fjol.

– Det mest spektakulära är årsavtalen. De brukar vara sena, men i år är de ovanligt tidiga. Det har vi inte sett på många år. Det finns också ett stort intresse för vår digitala strategi och det här blir ett bra tillfälle för oss att provade nya digitala koncepten, säger Casten Almqvist.

TV4 har i år omorganiserat för att anpassa sig efter, och driva, den digitala utvecklingen.

– Jag vill rikta extra tacksamhet till medarbetarna, det är tufft med omorganisationer, men de har gjort ett fantastiskt jobb, säger Casten Almqvist.

Lika ljust ser det inte ut för TV4-gruppens bolag CMore och MTV i Finland. Enligt vad Resumé erfar går CMore mot ett minusresultat på 250 miljoner. Totalt kommer nära hälften av TV4:s vinst att försvinna i dessa förlustbolag, tillsammans med produktionsbolaget Scandinavian Studios, enligt Resumés beräkningar.