Dela sidan:

Det var i förra veckan som Spotify annonserade att den reklamfinansierade musiktjänsten i fortsättning kommer att vara tillgänglig i mobilen även för användarna som inte betalar. 

Fram tills nu har endast användarna av Spotify Premium fått tillgång till musikbiblioteket i mobilen och surfplattan. Musikernas branschorganisation i Norge (MFO) är att musikerna kommer att stå som förlorare av uppdateringen, det skriver NRK.no

– Vi förstår att Spotify måste bygga ett kundunderlag, men vi är inte nöjda med att verken ska bli använda utan att det kommer musikerna till godo, säger Erica Berthelsen, informasjonsansvarlig i MFO till NRK.

Spotify i vd Jonathan Forster i Norden, slår tillbaka mot kritiken.

– Genom att vara tillgängliga på flera plattformar får vi flera att använda Spotify och vi får bort dem från piratverksamhet. Vi får också annonsintäkter via gratistjänsten, och vi hoppas få användarna att gå över till att betala med tiden. Det kommer att hjälpa oss att betala ut mer till artisterna, säger han till NRK.


FOTNOT: Gratisanvändarna kommer endast få tillgång till Spotify i mobilen med Shuffle-läge. Dela sidan: