Dela sidan:

Det är naturligt att tro att det var Volvo som uppvaktade Sveriges superstjärna Zlatan Ibrahimovic. Men det var i själva verket tvärtom.

Fotbollskanalen.se uppger att Zlatan som var imponerad över Volvos reklam med Swedish House Mafia och själv önskade göra ett reklamjobb för Volvo.

Zlatan är nära vän med forne landslagsspelaren Christian "Chippen" Wilhelmsson, och det var "Chippens pappa Tomas, som jobbar på Bilia, som hjälpte till att ta kontakt med Volvo.

– Zlatan sa till mig: "Tror du Volvo skulle vara intresserade att göra någonting?". Han kör ju Volvo och det gör Helena också. Sedan sådde jag ett frö till marknadsavdelningen i Göteborg, säger Tomas Wilhelmsson till Fotbollskanalen.se.

Egentligen passade det inte in i Volvos strategi, men biltillverkaren var ändå inte sen att nappa. Något annat hade varit tjänstefel. På ett möte med Volvo, via Skype, sa Zlatan till mötesdeltagarnas förtjusning:

– Det är några grejer vi är väldigt stolta över och det är Sverige, Volvo och Zlatan...

Första kontakten togs i november och sedan dess har arbetet gått i raketfart för de inblandade och reklambyrån Forsman & Bodenfors. I december var Zlatan i Norrland och filmade och därefter har klipparna jobbat stenhårt för att få ut filmen lagom till OS i Sotji.

– Sverige kommer stanna tio över åtta på lördag. Det kommer bli äckligt bra, säger Tomas Wilhelmsson till Fotbollskanalen.

Dagens DI Weekend har samma uppgifter i en stor intervju med Zlatan, gjord av Jan Gradvall, om reklamjobbet.Dela sidan: