Dela sidan:

Beslutet om konkurs togs sedan Bonnierförlagen tackat nej till en ackordsuppgörelse på 50 procent.

Styrelsen för Pocketstället AB, där Birgitta Johansson Hedberg är ordförande, riktar i ett uttalande kritik mot Bonniers nej.

I uttalandet konstateras att endast Bonnierägda distributören Pocketgrossisten nu finns kvar på marknaden:

"Styrelsens uppfattning var att det fanns en plan för hur bolaget kunde drivas vidare utifrån de senaste månadernas rekonstruktion. Trots genomförda kostnadsnedskärningar och presentation av en framtida ägare väljer Bonnierförlagen att tacka nej. Därmed försvinner den enda återstående oberoende distributionskanalen av böcker till dagligvaruhandeln från marknaden och endast Bonnierägda Pocketgrossisten finns kvar. Alla förlag förlorar i och med Pocketställets konkurs en viktig oberoende distributionskälla.", heter det i styrelsens uttalande.Dela sidan: