Dela sidan:

Forsman & Bodenfors 25 poäng, Åkestam Holst 9 poäng och TBWA 5 poäng.

Så lyder topp-tre på listan över svenska byråer i den internationella tävlingen Gunn Report, som sammanställer byråernas resultat i alla stora tävlingar under året.

DDB hamnar alltså inte ens på topp fem i rapporten för 2013 – här kan nämnas att DDB kom tvåa med 7 poäng 2012 och etta med 11 poäng under 2011.

– Det är alltid lite upp och ned med priser. Det är givetvis lika viktigt som alltid med priser, men det är ändå inte vårt huvudfokus, säger Magnus Jakobsson.

Ni går ändå från 7 poäng till att inte ens finnas med på topp fem. Hur ser du på det?
– Det är ingen stor sak såtillvida att vi har chans att komma tillbaka nästa år.  Men det finns egentligen inget bra svar på varför det har blivit så här.
Jag hade ju inte kunnat ge något svar på varför när vi blev tvåa heller, säger Magnus Jakobsson.

Känns det som ett misslyckande?
– Nej, det kan snarare vara peppande att känna att vi måste upp på listan. Det viktigt är ju ändå att vi gör ett bra jobb för kunderna än att vi hamnar på andra plats på Gunn Report varje år, säger Magnus Jakobsson.

Han vill också passa på att hylla Forsman & Bodenfors för fina insatser under året och byråns starka resultat i Gunn Report.

– Det är bara om man har haft ett fruktansvärt bra år som man överhuvudtaget kan räkna med på att hamna på listan. Alla Sveriges byråer borde ge Forsman & Bodenfors en klapp på axeln, säger Magnus Jakobsson.

Resumé har även sökt byråns CD Jerker Fagerström.

Prime kom fyra med tre poäng och Ingo och Lowe Brindfors delad femma med två poäng.

1. Forsman & Bodenfors (Gothenburg)
2. Åkestam Holst (Stockholm)
3. TBWA\Stockholm (Stockholm)
4. Prime (Stockholm)
5.Ingo (Stockholm)
5. Lowe Brindfors (Stockholm)Dela sidan: