Dela sidan:

För fjärde året i rad korar Relation Uppsalas 50 starkaste personliga varumärken – de personer som bor eller verkar i Uppsala, är välkända, aktuella och förtroendeingivande och gör Uppsala till en intressantare stad att leva i.

Toppar årets lista gör EU-parlamentarikern och prästen Cecilia Wikström, och motiveringen lyder: "Uppsalas mest inflytelserika politiker – i Europa. Lika aktuell på EU:s högkvarter i Bryssel som i Domkyrkan i Uppsala. Håller sig ständigt framme såväl i sakhanteringen i Europaparlamentet som i den mediala cirkusen. En doer med okulär förmåga."

– Jag är uppriktigt glad och stolt över att väljas till Uppsalas starkaste personliga varumärke. Uppsala har en alldeles särskild plats i mitt hjärta, särskilt nu när jag har hela EU som arbetsplats. Extra roligt är det eftersom jag leder EU:s lagstiftningsarbete kring varumärkesfrågor just nu. Varumärken ska vara tydliga och lätta att känna igen. Som politiker vill jag vara tydlig och stå för vad jag gör. Utmärkelsen känns hedrande, säger Cecilia Wikström.

Topp Tio bland Uppsalas starkaste personliga varumärke

1. Cecilia Wikström, EU-parlamentariker
2. Mattias Klum, fotograf
3. Ebba Busch Thor, politiker
4. Peter Englund, ständig sekreterare Svenska Akademien
5. Hans Rosling, professor
6. Hanna Stjärne, publisher UNT
7. Anders Wall, stipendieutdelare och föreläsningsarrangör
8. Klaus Pontvik, gitarrfestivalgeneral
9. Ola Andersson, idrottsprofil
10. Linus Tunström, teaterchef Dela sidan: