– Det är ingen stor sak, men det är klart att jag inte har sagt på det viset, säger Bo Lundgren.

Han uppger att han, finansmarknadsminister Peter Norman och en rad andra personer kom gående från presskonferensen och stoppades av Securitas-vakter varpå Bo Lundgren hävdar att han sade ”Vi har tagit över ägandet av banken”.

– Jag skulle aldrig stå och säga att det är jag som har tagit över banken, säger Bo Lundgren.

Carnegie-skandalen ledde inte bara till att vd och styrelse byttes ut, utan också att Finansinspektionen, FI, utdelade böter på 50 miljoner kronor.

Bo Lundgren uppger att han för flera månader sedan fick vetskap om att Karolina Palutko Macéus skulle komma ut med en Carnegie-bok med titeln ”Det är jag som äger banken”.

Han valde då att kontakta henne och skrev följande per e-post:
”Har noterat att din av D. Carnegie finansierade bok har titeln "Det är jag som äger Carnegie". Jag utgår från att det inte är det felaktiga citatet i
SvD du alluderar på. Som jag flera gånger sagt i olika sammanhang var mitt svar på vakternas fråga om varför jag och Peter Norman m fl ville komma in på Carnegies huvudkontor "Vi har tagit över ägandet". Det ligger inte i min natur att säga något som inte är korrekt, antar att korrekthet också ligger i ditt och förlagets intresse.”

– Jag insåg syftet och sade bara att om du vill ha det korrekt så bör ju ändra det hela. Det kändes mer som smart marknadsföring från hennes sida, säger Bo Lundgren.

Han uppger att han blev minst sagt förvånad nyligen när blev uppringd av Aftonbladet och fick frågan om han hade försökt att stoppa Carnegie-boken.

Karolina Palutko Macéus säger att hon har intervjuat en person som stod bredvid dig när du ska ha sagt ”det är jag som äger banken”.

– Jag kan nog också ta fram folk som säger att jag inte sade så. Det blir lite smålöjligt, säger Bo Lundgren.

Han uppger också att han har varit irriterad över Karolinas sätt att pocka på en intervju med honom.

Hon föreslår bland annat tid för en intervju varpå Bo Lundgren svarar:
”Du uttrycker dig lite märkligt tycker jag. Det finns inget skäl till varför jag överhuvudtaget ska ställa upp på en intervju. Det är bara i mån av tid som jag har kunnat tänka mig att bidra till din bok. Jag har dessutom
som du vet varit skeptisk från början pga blåna finansieringen.”

Han menar också att det är fullständigt orimligt att påstå att han skulle ha sagt ”Det är jag som äger banken".
– Jag är varken så dum eller så egocentrerad, säger Bo Lundgren.