Dela sidan:

Magasin 3 har varit en stark kraft för samtidskonsten i såväl Sverige som utlandet sedan starten 1987.

Förutom konstnärer som har ställt ut där som Pipilotti Rist, Tom Friedman och Al Weiwei består den egna samlingen av över 800 verk.

Magasin 3 väljer nu att jobba med Acne – konsthallen har tidigare jobbat med Volontaire.

– De är vana att paketera och marknadsföra produkter och varumärken till en kräsen och kreativ publik både i Sverige och internationellt, säger Lisa Boström, kommunikationsansvarig på Magasin 3 i en kommentar.

Samarbetet går ut på att lyfta fram den svenska och internationella konstscenen.

– Magasin 3 har en fantastisk samling, en unik position att verka fritt från begränsande kommersiella krav och en ambition att ligga i absolut framkant på den internationella samtida konstscenen, säger Jesper Ander, vd på Acne Advertising i en kommentar.

Magasin 3 visar bland annat utställningarna I´m Still Here och The Drawing Room under våren.

Acnes första job syns i samband med öppningen av höstens utställning.

– Magasin 3 går en mycket spännande framtid till mötes. Starka utställningar, nya konstnärer, fortsatt utökad samling och en stundande internationell etablering, säger David Neuman, museichef på Magasin 3 i en kommentar.Dela sidan: