Dela sidan:

Ansökan till Bonnier Accelerator är öppen för alla. Utöver en affärsplan är det ett extra plus om man kan visa upp någon form av utvecklad produkt eller tjänst inför juryn.

Den består av alltifrån nye Bonnier-chefen Tomas Franzén och TV4-chefen Casten Almqvist till DN:s vd Gunilla Herlitz och Bonnier Growth Medias vd, Ulrika Saxon.

Programmet leds av Elisabeth Palombo.

Hon är idag chef för Bonnier Media University och Talent Management.

Elisabeth Palombo har även tillbringat ett par år i USA och fokus har hela tiden legat på affärsutveckling, varumärkesarbete och ledarskap.

– Min uppgift är att skapa talent management-program som är attraktiva för i första hand externa talanger, medan vi internt redan har program som Digital Forum, säger Elisabeth Palombo.

Bonnier Accelerator hade hundratals ansökningar redan förra året, varav tre valdes ut att få gå programmet där Bonnier under tre månader hjälper entreprenören/entreprenörerna att utveckla sin affärsidé.

Ansökningstiden för årets program går ut den 2 maj.

– Många vill sitta och fila in i det sista så 80 procent av ansökningarna kommer den sista helgen. Jag är inte orolig över att vi ska få tillräckligt många ansökningar, utan det handlar snarare om att det måste vara kvalitet på dem, säger Elisabeth Palombo.

Bonnier går inte omedelbart in och köper andelar i entreprenörsbolagen, utan det är först när programmet är avslutat som man inleder förhandlingar om man ska gå vidare eller ej.

– Då blir det Bonnier Growth Media och Ulrika Saxon som tar över förhandlingarna, säger Elisabeth Palombo.

Bonnier letar efter digitala medieidéer som är skalbara. Det handlar om långsiktiga satsningar för Bonnier, inga dagsländor precis.

– Bonnier är ett familjeföretag och när vi går in i något så gör vi det på lång sikt, säger Elisabeth Palombo.

Bonnier Accelerator är också utomordentligt viktigt för att Bonnier ska kunna konkurrera om de digitala talangerna.

– De vill gärna gå till digitala bolag som Apple och Google och här måste vi vara med och konkurrera, säger Elisabeth Palombo.

Bonnier Accelerator deltar även i Start-Up-Day på lördag för att kunna hitta framtidens digitala entreprenörer.

Här kan du läsa mer om Bonnier Accelerator.Dela sidan: