– Vi berättade redan i juni förra året vi har uppdaterat våra riktlinjer för politisk. Och vi kommer att tillåta politisk reklam det här valet precis som vi gjorde under förra valet för fyra år sedan, säger Magnus Törnblom, pressansvarig för företagskommunikation på TV4-gruppen.

Vid förra valet stoppade TV4 Sverigedemokraternas ursprungliga reklamfilm, men lät senare en censurerad version sändas.

TV4 menar att det är viktigt att alla politiska partier får möjlighet att uttrycka sina åsikter. Det vill säga under förutsättning att partierna håller sig till de lagar, regler och riktlinjer som finns.

Så ert tidigare beslut står fast med andra ord?
– Ja, det skulle rimma illa med vår värdegrund om en vidsträckt yttrandefrihet om vi stoppade politiska partier som håller sig till nuvarande regler, säger Magnus Törnblom.