Dela sidan:

Resumé har tidigare skrivit om Tony Flygares biografi ”En gång var jag större än Zlatan” (Norstedts), skriven av journalisten Daniel Nilsson-Padilla, nu aktuell som programledare för Aftonbladets konsumentprogram Konsumentdrevet.

Boken, som kom ut i mars, har sålts i strax under 10 000 exemplar. Snittet för faktaböcker i Sverige ligger runt 3 000 exemplar.

Zlatan Ibrahimovic har inte kommenterat Tony Flygare-boken, förrän i dag.

På landslagets presskonferens sa Zlatan:

– Jag har inte hunnit läsa den ännu. Det är ännu en som kommer fram och säger att han är bättre än mig. Läste om någon annan, Daniel. Det är kul att de tror att de är större än mig men det är jag som sitter här, sa Zlatan Ibrahimovic på presskonferensen, enligt Fotbollskanalen.

– Om vi pratar Tony Flygare så var han en stor talang, men jag känner inte till storyn om vad som hände med honom. Då var han med upp till den åldern kring 16-17 år, fortsatte Zlatan.

Zlatan och Tony Flygare var dödspolare under uppväxten i Malmö, men har inte haft kontakt i vuxen ålder.

Tony Flygare missade en mytomspunnen straff och hamnade senare i en depression, medan Zlatan firade världstriumfer.

– Jag har missat många straffar och ändå sitter jag här. Du måste tro på sig själv, sa Zlatan på presskonferensen.

Zlatan menar att det är vanligt med folk som vill kapitalisera på hans berömmelse. Men han rycker mest på axlarna åt det.

– Det är sådant man får ta, så länge man vet sanningen och så länge de är glada är jag glad, säger Zlatan.

Johan Moberg
, försäljningschef för faktaböcker på Norstedts, säger att Tony Flygare-boken sålt bättre än budgeterat.

– Att Zlatan uttalar sig kan gör att försäljningen kan ta lite ny fart. Han är ju så fruktansvärt stor. Då spelar det egentligen ingen roll vad han säger, bara att han kommenterar boken är stort. 10 000 sålda ex är jättebra, men jag hade faktiskt hoppats på ännu lite mer eftersom att det är en så stark historia. Målgruppen kanske finns ännu mer i pocket. Där hoppas vi också på bra försäljning, säger Johan Moberg.Dela sidan: