Dela sidan:

Brasilien framhävs ofta som världens största fotbollsnation och sommarens VM-slutspel börjar om bara tio dagar. I en ny överraskande reklamfilmen från Ladbrokes, får tittarna se hur en av världens mest ikoniska symboler, den 40 meter höga Kristusstatyn, hyllar sporten med en fotbollströja på sig – dragen över huvudet.

Manéret var tidigare vanligt förekommande på fotbollsplanen i samband med att spelare firade sina mål. Men sedan några år tillbaka bestraffas spelare som drar av sig tröjan med ett gult kort och inte sällan med böter som påföljd.

– Fotbolls-VM i Brasilien är en av dem mest spännande händelserna för en fotbollsfan. Spelet kan ha fötts i England, men har fått otroligt mycket färg av Brasilianarna. Detta VM är som en hemkomst och det behöver en hyllning. Det är vad vi siktar på med denna video för Ladbrokes, säger Cliff Holm och Silas Jansson, kreatörer på McCann Copenhagen i ett pressmeddelande.

Nyckelordet i filmen är passion, passionen som fotbollsfans delar med varandra. En gång var fjärde år får vi fira fotboll och heja tillsammans, oberoende av nationalitet, religion och bakgrund. Videon är en hyllning till fotboll och kärleken för fotboll som förenar människor världen runt.

För produktionen står svenska B-Reel och regissören bakom filmen är Emil Möller.Dela sidan: