Dela sidan:

I Veckans Affärers genomgång av Zlatan Ibrahimovics ekonomi har magasinet lagt samman fotbollstjärnans samtliga inkomstkällor.

Den största inkomsten hämtas från spelarlönen. Efter spelsejouren i storklubbar som Ajax, Juventus Inter, Barcelona, Milan och Paris Saint-Germain har fotbollstjärnan dragit in sammanlagt 931 miljoner kronor i lön.


Zlatan Ibrahimovic har också knutit till sig feta reklamkontrakt. Han har bland annat genomfört kampanjer för Nike, Xbox och Nivea. Veckans Affärer beräknar att det totala reklamarvodet ligger på omkring 200 miljoner kronor.

Som en jämförelse har David Lagerzrantz biografi över fotbollsstjärnan "Jag är Zlatan" gett honom 75 miljoner i intäkter. På appen "Zlatan Unplugged" har Zlatan Ibrahimovic tjänat ungefär 4 miljoner kronor. Intäkter som ständigt växer eftersom fotbollsstjärnan beräknas få 350 000 kronor i månaden genom sitt avtal med utvecklaren Mikz.Dela sidan: