Dela sidan:

Under förra söndagen skrev New York Times skribent David Firestone en ledare där han uppmanade politikerna i kongressen att legalisera marijuana för personer över 21 år. I ledartexten drog skribenten bland annat paralleller till alkoholförbudet i USA på 1920- och 30-talet.

Nu kommer reaktionerna på debattinlägget i form av nya annonsintäkter för New York Times. 

Under lördagen gick den ideella organisationen GrassIsNotGreener ut med en annons där budskapet var farorna med en legalisering av marijuana. Enligt organisationens hemsida är annonsen en direkt replik på ledaren i New York Times.

Dagen efter kom Leafly med en helsidesannons vars budskap stod i direkt kontrast till lördagens annons. Organisationen som hjälper personer med tips på legal marijuana gratulerade New York-borna till delstatens adaptering av Compassionate Care Act, som tillåter användning av medicinsk marijuana.

Enligt AdAge kostar en helsida i söndagsupplagan av New York Times 180 000 dollar.Dela sidan: