Dela sidan:

Avsikten var tidigare att Aller och Egmont skulle förvärva 20 procent var av Mediafy. Därmed skulle Bonnier, Aller och Egmont tillsammans äga 60 procent av företaget och de två grundarna Johan Sundström och Ola Degerfors resterande 40 procent.

Istället har nu Bonnier utökat sitt ägande så att man nu har 80 procent av bolaget. En förklaring till de ändrade planerna är att handläggningen av affären hos EU-kommissionen dragit ut på tiden.

– Vi har varit frustrerade av att vara låsta av EU-kommissionen. Men nu är vi grundare och alla parter nöjda med att vi hittat en bra väg framåt. Det är en viktig tid för branschen och istället för att lägga mer tid på detta har vi satt bra samarbeten framöver. Det handlar om att bygga verksamheten och fortsätta sälja prenumerationer säger Tidningskungens vd Johan Sundström till Mediatrender.

Aller och Egmont kommer enligt planerna att fortsätta samarbetet med Mediafy, dock utan att vara ägare.Dela sidan: