Dela sidan:

Wieden + Kennedy Portlands reklamfilmer för Nike under Fotbolls-VM, "Winner stays" och "The last game" har sammanlagt över 157 miljoner visningar på Youtube. 

Det är också de reklamfilmer som varit populärast i Sverige under andra kvartalet. Det visar Youtubes egna sammanställning "Ads Leaderboard".

Två svenska reklamfilmer kvalificerar sig på listan. Granath Havas reklamfilm för Pantamera med "De vet du" är den tredje populärste reklamfilmen, medan Actions Film reklam med Sean Banan för Polly som regisserats av Ola Lindholm hamnar på femte plats. 

– Nike gjorde i vanlig ordning några långa spektakulära filmer för Fotbolls VM och Polly tog hjälp av Sean Banan för att få till sina YouTube hits. Men en av de absolut största succéerna under kvartalet stod Returpack för, som tog hjälp av De vet du gänget för sin fantastiska Pantamera film, säger Peter Nordlöv head of creative på Youtube Sverige.Dela sidan: