Dela sidan:

På Facebook sprids annonser från Folkpartiet i Malmö med budskapet "Lär unga hundar sitta". På Twitter kritiserar flera partiet för att likna ungdomar för hundar och regeringsfientliga sajten Alliansfritt Sverige raljerar över kampanjen som en del av kunskapsskolan.

Folkpartiets gruppledare i Malmö Allan Widman försvarar kampanjupplägget.

– Det handlar om skolpolitiken och hur vi ska skapa studiero i den svenska skolan.

Hur har folk reagerat?
–Jag gar hört om några kommentarer som var mindre välvilligt inställda. 

Så ni ser inte ungdomar som hundar?
– Jag tror inte någon kan missförstå budskapet. Det är en lek med det välbekanta talesättet om svårigheten att "lära gamla hundar sitta". Det beskriver svårigheterna med att bryta människor invanda mönster. Förstår man det inte, tror jag det är därför att man inte vill förstå det.Dela sidan: