Dela sidan:

Så sent som i förra veckan drabbades Miljöpartiet av en spam-attack som ledde till 50 000 nya likes från konton i Sydamerika. Nu har Feministiskt initiativ råkat ut för samma bekymmer. Sedan i onsdags har partiet 60 000 nya fans på Facebook.

Flera anklagar nu Fi för att köpa gilla-markeringar, vilket tillbakavisas av partiets kommunikationschef Amanda Mogensen. Nu har partiet tagit kontakt med Facebook och hoppas att problemet åtgärdas så fort som möjligt.

– Vi vet inte hur det uppstått. Bara att vi plötsligt fått massor av nya likes. Vi får stå till svars för det här och vissa tror att vi har köpt likes. Det riskerar att skada vår trovärdighet. Till skillnad från de övriga partierna har vi en väldigt snäv budget och det är främst ideellt arbete och sociala medier som ligger till grunden för vår kommunikation, säger Amanda Mogensen till Resumé och fortsätter:

– Det har tidigare funnits spekulationer om att vi har köpt likes på Facebook. Det skulle vi aldrig göra. Det är ovärdigt ett politiskt parti.

Tidigare spam-attacker mot Fi:s Facebbok-sida har spårats till Turkiet.Dela sidan: