Dela sidan:

Sverigedemokraterna fokuserar på Skåne och Stockholm i sin kampanj och Skånetrafiken valde att stoppa delar av kampanjen så sent som förra veckan.

SL valde dock att godkänna kampanjen eftersom man inte hade stöd av lagen att stoppa den.

Nu har landets busschaufförer anslutit sig till protesterna och dragit igång kampanjen "Busschaufförer mot rasism" i sociala medier, enligt Nyheter24.

- Många som kör har utländsk bakgrund och det känns befängt att någon ska behöva köra omkring i en buss med rasistisk reklam från ett parti som inte vill att du ska vara här, säger Erika till Nyheter24 – hon är en av initiativtagarna till kampanjen.

Även om SL har godkänt annonseringen kan ett skyddsombud stoppa densamma om den anses utgöra en "omedelbar och allvarlig fara för arbetstagares liv eller hälsa".

Här har exempelvis både Nobina och Söderhallen, som båda kör SL-bussar, kommit fram till att man inte kan garantera säkerheten och valt att stoppa kampanjen.

Den enda som kan häva ett sådant stopp är Arbetsmiljöverket eller skyddsombudet själv.

Busschaufförs-kampanjen drog igång i lördags och är i skrivande stund uppe i nära 2 000 likes.

SD:s presschef Martin Kinnunen ondgör sig över busschaufförernas kampanj.

"Nu har det S-märkta facket utfärdat skyddsstopp på samtliga garage i Sthlm mot SD:s annonser vi räknar med att detta hävs av AV på måndag."Dela sidan: