Dela sidan:

Brännpunkt i SvD skriver Andreas Fejes ett kritiskt inlägg mot Jan Björklunds förslag om betyg i årskurs 4 under titeln professor i vuxenpedagogik.

Debattartikeln har blivit flitigt omdebatterad på sociala medier, men ingenstans i texten framgår det att Andreas Fejes är kommunpolitiker för Socialdemokraterna i Linköping och har varit involverad i valrörelsen.

SvD:s debattredaktörer kände nämligen inte till hans politiska uppdrag.

– Vi visste inte om det här och fick in debattartikeln väldigt sent innan pressläggning, säger Carina Stensson redaktör för SvD Debatt till Resumé.

SvD kommer inte att lägga till Andreas Fejes politiska hemvist.

– Han skriver i egenskap av professor och kritiserar i första hand Martin Ingvar. Därför kommer vi inte att ändra uppgifterna. Normalt sett försöker vi vara så tydliga som möjligt. Huruvida vi lägger till uppgifter i efterhand diskuteras i varje enskilt fall.
Dela sidan: