Dela sidan:

Snapchat värt 70 miljarder
Genom att riskkapitalbolaget Kleiner Perkins Caufield & Byer vill gå in i Snapchat värderas fotodelningsappen till 10 miljarder dollar, alltså nästan 70 miljarder svenska kronor – om affären går igenom. Värderingen av Snapchat är därmed i nivå med bolag som Uber och AirBnB. Snapchat nobbade tidigare i år ett bud från Facebook på tre miljarder dollar, skriver Wall Street Journal, enligt TT.

Pressad Åkesson: Ohederligt av SVT
På uppdrag av SVT tog regeringskansliet fram siffror på vad SD:s satsning på a-kassan skulle kosta. Jimmie Åkesson blev ställd när han pressades med dokumentet i SVT:s utfrågning. Upprört konstaterar han:
– Det var lite ohederligt att inte presentera siffrorna på förhand. Jag framstår som mindre vetande, säger Åkesson till Aftonbladet. 
Åkesson påstod för övrigt i programmet att han inte kände till ”järnsrörsskandalen”, som avslöjades av Expressen.

Frigiven journalist tillbaka i USA
Den frigivne USA-journalisten Peter Theo Curtis är tillbaka på amerikansk mark efter att hållits som gisslan av islamistmilisen Nusrafronten i Syrien i två år. Det var i söndags som han överlämnades till FN-styrkor på Golanhöjderna.
"Jag är rörd och berörd bortom ord efter att människor kommit fram för mig i dag – främlingar på flygplanet, kabinpersonal och framför allt min familj – och önskat mig välkommen hem", hälsar Curtis i ett uttalande, skriver TT/Omni. Nusrafronten ligger i fejd med extremiströrelsen Islamiska staten (IS).

Krockade med monstertruck i Kanal 5
Två kvinnor i ”Sveriges värsta bilförare” fördes till sjukhus efter att ha krockat med en monstertruck under inspelningarna.
Kenneth Knuts, stationsbefäl på Arlanda, riktar skarp kritik mot kanalen.
– Som gammal trafikpolis tycker jag det är fel att de leker med fordon. Lägg ner det, säger han till Aftonbladet.
Programmet, som leds av Adam Alsing, har tagits över av Kanal 5 från TV4-Gruppen. 

Tyskt bidrag ökar Zalandos tillväxt
Tillväxten i Kinnevik-ägda e-handelsbolaget Zalando drivs på av konytroversiellt tyskt statsstöd. Totalt har 320 miljoner kronor gått till Zalando från delstaterna Berlin, Brandenburg och Thüringen. Detta delvis på grund av 2 000 nya arbetstillfällen. Trots stödet uppgick förlusten till 1,1 miljarder kronor, skriver DI som refererar till tyska ZDF. Bidragen upprör marknaden.Dela sidan: