Dela sidan:

SVT:s programledaren Anna Hedenmo kritiseras för sina skratt i gårdagens utfrågning av Stefan Löfven. Många tolkade det som att Hedenmo skrattade åt Löfven och hans svar, vid ett flertal tillfällen.

"Tycker Stefan Löfven är klen idag, men Anna Hedenmo bör inte fnissa åt honom. Låt tittarna bedöma själva - det räcker.", twittrade Jonas Ransgård (M) vice ordförande i Göteborgs kommunstyrelse.

"Nu skrattar Hedenmo igen efter att avbrutit Löfven igen. Oseriöst agerande.", twittrade Ehsan Fadakar, debattchef på Aftonbladet.

S-märkte statsvetaren Ulf Bjereld:

– Jag uppfattade skratten mer som ett uttryck för frustration än som hån. Men skratten tog fokus från de sakfrågor som diskuterades, säger han till Aftonbladet.

I Facebook-kommentarsfältet till Aftonbladets artikel om Hedenmos agerande i sändningen menar ett flertal att Hedenmo inte förhåller sig neutral.

Nu svarar hon på kritiken.

– Att göra partiledarutfrågningar under valrörelsens slutskede är som att ständigt befinna sig i en torktumlare. Partiernas kärntrupper rycker ofelbart ut för att försvara sin partiledare efter en krävande utfrågning, och finns det då något som sticker ut - ett skratt, en fråga som upprepas, en mening som avbryts på ett irriterat sätt - så är det detta som får uppmärksamhet, och får tjäna som exempel på hur orättvist partiledaren har behandlats. Stefan Löfven var ordentligt pressad under några tillfällen under vår intervju, och det fick förstås Socialdemokrater och delar av Aftonbladet att rycka ut till hans försvar. En helt naturlig del av en valrörelse, säger Anna Hedenmo till Resumé.

Flera har tolkat det som hånskratt, men vad säger du själv? Vad utlöste dessa fniss och skratt?
– Mitt skratt var uttryck för en slags uppgivenhet, Stefan Löfven vägrar bestämt att svara på vissa frågor, och när jag efter flera försök ger upp skrattar jag av pur utmattning. Stämningen var hela tiden god, jag får känslan att Stefan Löfven - i likhet med Göran Persson - är ganska road av den dragkamp som understundom uppstår mellan journalister och politiker.

Är du och Mats Knutson nöjda med er insats?
– Jag och Mats Knutson är mycket nöjda med utfrågningarna så här långt, vi har strålande tittarsiffror, vi har fått mycket fina recensioner och viktigast av allt – vi får mycket mail från tittare som tackar oss för att vi inte ger oss, utan kräver svar på våra frågor.Dela sidan: