Dela sidan:

Olle Fors uppger att han inte är särskilt förvånad över beskedet.

- Det är väntat att det kommer sparpaket inom mediebranschen. Det viktiga är hur man tänker sig att organisationen ska se ut framåt. Det är lösa siffror än så länge och neddragningar kan leda till förlorade inkomster, säger Olle Fors.

Hur ser du på att ni har en större total annonsintäkt per den sista juli i år än motsvarande period under förra året och sedan kommer det ändå ett sådant här besked?
- Det är ju svårt att kommentera förrän vi ser hur morgondagens förhandlingar går i morgon, säger Olle Fors.

Bonnier-chefen Tomas Franzén har i flera sammanhang uppgett att Bonnier traditionellt sett varit bra på det här med innehåll, men inte lika bra när det gäller tekniska plattformar.

Hur ser du på det?
- Det är bra med väl fungerande plattformar, men tekniska plattformar spelar ingen roll om man inte har något bra innehåll att leverera, säger Olle Fors.

Han vill inte kommentera sparpaketets volym och menar att Expressen vissa stunder har varit fler på redaktionen och andra gånger färre och finns ändå kvar som en stark tidning.

- Vi har exempelvis en ytterst lönsam magasinstillverkning där varje anställd tjänar mycket pengar åt Expressen. Den verksamheten hade vi inte för tio år sedan, säger Olle Fors.

Han menar också att Expressen kommer allt starkare inom det digitala området, men att Aftonbladet som förstatidning automatiskt får större utväxling på sina investeringar.

Vart tar egentligen alla journalister vägen som blir av med jobbet i dessa tider?
- Det finns ändå många journalistjobb inom Stockholm, säger Olle Fors.

Expressen har inga program eller liknande för att hjälpa övertalig personal att bli mer anställningsbara inom andra typer av jobb.

- Vi kan hjälpa dem att få till bra avgångspaket, men jag skulle vilja påstå att Expressens journalister är väldigt anställningsbara. Det är riktigt duktigt folk, säger Olle Fors.Dela sidan: