Dela sidan:

Trots att få andra – inte heller Aftobladet – hört de av partiet påstådda ryktena att Gudrun Schyman skulle fått ett återfall i sin alkoholism valde partiet att proaktivt kontakta Aftonbladet och brett få ut en dementi.

Enligt Amanda Mogensen hade det bland annat ryktats att Schyman luktat sprit när hon  debatterade med SD:s partiledare Jimmie Åkesson i SVT 6 september.

– Några av våra aktivister, som vill oss väl, berättade att de har tagit del av ryktena. De var oroade. Ryktena kunde skada Feministiskt initiativ. Många kunde bli oroade i onödan, säger Amanda Mogensen till Dagens Opinion.

Aftonbladet fick prata med Gudrun Schyman som då bland annat fick frågan om Fi själva har skapat ryktet för att få uppmärksamhet.

Aftonbladet: Ingen av Aftonbladets politiska reportrar har hört några rykten i riksdagen. Ni har inte skapat det här ryktet själva för att få mediautrymme?
– Nej, det är de som jobbar som volontärer som har hört av sig. Sådana här rykten kan ju ta fart och göra många av våra anhängare oroliga. Det är en oro som inte är bra, naturligtvis, den har ju inget verklighetsunderlag, säger Schyman till Aftonbladet.

Fredrik Johansson, partner på Kreab, kommenterade artikeln på Twitter:

”AB havererar i fråga t Schyman om spritrykten: "Ni har inte skapat det här ryktet själva för att få mediautrymme?".

Mats Rundbladh, kanalproducent på P4 twittrade:
”Det här var ju en av de märkligare artiklarna man läst på sistone”.

Resumé har sökt Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet.Dela sidan: