Dela sidan:

- Anna Rastner har en mångårig och djup kompetens när det gäller digitalt innehåll, såväl praktiskt som strategisk och affärsrelaterad. Hon får nu det mycket viktiga ansvaret att ytterligare öka takten i vår digitala transformation, säger TV4-Gruppens innehållsdirektör Åsa Sjöberg i en kommentar.

Uppdraget går framförallt ut på att förlänga och fördjupa arbetet kring TV4-Gruppens programrättigheter och profiler – tanken är att hitta nya vägar för innehållet att nå tittarna.

Anna Rastner ska också utveckla nya idéer och program för plattformar som TV4 Play och Youtube.

- Tv-branschen genomgår just nu samma digitala transformering som varit en verklighet för många andra medier och branscher i många år. TV4 har ett otroligt starkt varumärke...Det ger väldigt goda förutsättningar för att driva en digital förflyttning av verksamheten, säger Anna Rastner i en kommentar.

Hon kom från Expressen innan MittMedia och arbetade bland annat som redaktionschef för digitala medier och även som editionschef för TV.

Anna Rastner har också arbetat inom MTG-sfären, varav bland annat fem år inom TV8 – först som programledare, därefter som programchef och slutligen som vd.Dela sidan: