Dela sidan:

Peter Hultqvist, 55, blir ny försvarsminister. Under tiden som Stefan Löfven gick SVT Gävle Dala ut med att han blir  försvarsminister.

Där fanns också ett citat som gick att tolka som att han bekräftade uppgiften:

– Det känns bra och jag ska göra mitt bästa för att leva upp till förtroendet, sa han enligt SVT Gävle Dala.

Men citatet kom inte från Peter Hultqvist, enligt en chef för SVT Gävle Dala som ringer upp Resumé och förklarar att det blev en miss och man råkade trycka ut en förhandspublicerad artikel.

”Vi var beredda på att han var en möjlig kandidat till den posten och därför förberedde vi en artikel och under tiden vi jobbade med den råkade vi publicera den av misstag. Peter Hultqvist hade inte bekräftat för SVT Gävledala innan att han skulle bli minister. Artikeln blev citerad av flera medier där det uppgavs att Hultqvist bekräftat utnämningen för oss. Men det är alltså fel”, skriver Nina Funke, ansvarig utgivare, och Bengterik Busk, redaktör, i ett pressmeddelande.

Peter Hultqvist har förutom sina politiska uppdrag ett förflutet som journalist på Dala-Demokraten, ledarskribent på Norrländska Socialdemokraten och chefredaktör för Socialdemokraternas tidskrift Aktuellt i Politiken.Dela sidan: