Dela sidan:

Hos statsminister Stefan Löfven hittar vi Hans Dahlgren, som började sin bana som journalist på SVT:s Aktuellt. Större delen av karriären har han dock ägnat sig åt politik, men mediekopplingen finns fortfarande kvar: han sitter i styrelsen för AIP Media Produktion.

Annika Söder är nybliven kabinettsekreterare på UD. Även hon har en bakgrund som journalist och har suttit i styrelsen för Sveriges Radio.

Helene Öberg är statssekreterare år utbildningsminister Gustav Fridolin. Hennes koppling till kommunikationsbranschen är det framgångsrika arbetet med "Sveriges Makalösa Föräldrar" som vann Resumés tävling Årets Lobbyist år 2010.

Hos civilminister Ardalan Shekarabi sitter Annelie Roswall Ljunggren som har jobbat som pr-konsult på Burson-Marsteller och Veritas. Den sistnämnda byrån har praktiken lagts ned efter att grundaren Bijan Fahimi blev huvudperson i Uppdrag Gransknings reportage om hans förskolebolag.

Hos biståndsminister Isabella Lövin sitter Ulrika Modéer som har varit chef för policy- och opinionsbildningsenheten på Diakonia.

Pernilla Baralt, statssekreterare hos barn-, äldre- och jämställdhetsministern Åsa Regner, har drivit den egna kommunikationsbyrån Baralt Consultants. Hon har också varit kommunikationschef och presschef för Europeiska kommissionen i Sverige.

En annan tidigare presschef är Therese Svanström Andersson, statssekreterare hos socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. Hon jobbade med pressfrågor på fackförbundet SKTF som numera heter Vision. Dessutom har hon varit chef för Arena Idé.

Agneta Karlsson som jobbar åt folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström har jobbat tre år som chef för samhällskontakter på Glaxosmithkline (GSK). Senast var hon vice vd för Arenagruppen.

Irene Wennemo känner kanske många igen från ledarsidorna på Aftonbladet och Dagens Arena. Nu är hon statssekreterare hos arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.

På samordningskansliet sitter Per Ängquist som tidigare har varit omvärldsanalytiker på United Minds.Dela sidan: