Dela sidan:

SAS-planet befinner sig just nu i Zürich och verkar, om man ska tro planets eget Twitterkonto, tycka att det är lite långtråkigt. 

Twitterkontot skrivs helt utifrån planets eget perspektiv. Det har till exempel lagt ut en morgon-selfie och efterlyst fler plan som twittrar. Idén är SAS egen och de hanterar kontot själva genom medarbetare på plats som tar bilder på planet. 

– Vi tyckte att det var ett spännande sätt att berätta om de förändringar som gjörs i planet. Kontot startade förra veckan och vi har än så länge fått mycket positiv feedback, säger Henrik Edström, presschef på SAS.  

Kommer fler plan få ett eget Twitterkonto?

– Man får följa planet och se vart kontot tar vägen. SAS Viking kommer vara klart i februari, men det är fler plan som ska göras om. Hur det utvecklar sig får vi se. 

Planets Twitterkonto är bara en del i SAS olika kommunikationsaktiviteter. Henrik Edström menar att det finns ett stort intresse kring omgörningen av planet och att de med SAS Vikings konto använt ett nytt grepp för att informera.  

– Det är en mycket mer humoristisk ton och ett spännande angreppssätt som är lite mer mottagligt. Vi vill kunna visa att ett plan också har känslor. 

Hur tror du planet känner sig just nu?  

– Det känner sig nog lite naket just nu eftersom all inredning precis är tömd. Så ja, lite naket är det nog. Dela sidan: