Dela sidan:

Reklamen föreställer en man och en kvinna i varsitt hörn av annonsen. Kvinnan är klädd i blå tröja, gult förkläde och gula diskhandskar samtidigt som hon håller en hink fylld med rengöringsmedel och en pappersrulle. Mannen är klädd i en rutig skjorta med en vit skyddshjälm på huvudet. De tittar båda in i kameran, ler och gör "tummen upp".

Annonsen har anmälts av Sveriges Kvinnolobby som menar att den visar felaktiga stereotyper av män och kvinnor och bidrar till föreställningen att hushållssysslor som städning är kvinnans ansvar och byggnation och renovering är mannens.

Sveriges Kvinnolobby får rätt av Reklamombudsmannen.

Annonsören har valt att sluta använda annonsen, men tycker inte att den är objektifierande eller framställer något kön på ett nedvärderande sätt. De tycker heller inte att den är uppenbart könsdiskriminerande för kvinnor eller män.Dela sidan: