Dela sidan:

Fundamentet till Midwinter Light Up är ljusorgeln; 5 000 kvadratmeter stor, bestående av 95 fönster och 1818 LED-dioder förbundna med 1890 meter kabel. Samtliga fönster representerar toner och ljus som allmänheten har möjlighet att kunna fjärrstyra genom sin smartphone, surfplatta eller dator.

– Det är en magisk upplevelse att se det man komponerar på sin pytte lilla skärm explodera i ljus i realtid på en yta som är ungefär 100 000 gånger större, säger Kalle Berglind, Art Director på Graviz i ett pressmeddelande. 

Bygget av ljusorgeln gick i rekordfart.

– Att förvandla detta gigantiska hus till en interaktiv ljusorgel på bara en månads tid kräver skills och bra samarbete. Det har varit ett superroligt uppdrag och tack vare vårt grymma team har vi kunnat kombinera den digitala världen med musik och ljus på bästa sätt för att få fram denna sjukt mäktiga upplevelse, säger  Johanna Tano, technical director på B-Reel i en kommentar. 

Arbetsgrupp
Graviz
B-Reel
Obscura Digital
Plan8
Tomas Event
Dela sidan: