Dela sidan:

Igår diskuterades antisemitismen i P1-programmet Studio Ett. Detta mot bakgrund av de senaste attentaten i Köpenhamn och Paris. Gäst var Isaac Bachman, Israels ambassadör i Sverige.

Vid ett tillfälle fick han frågan av programledaren "Har judarna själva något ansvar för den växande antisemitismen som vi nu ser?". Detta var något som han vägrade svara på.

Senare under kvällen publicerade Sveriges Radio en ursäkt på Ekots redaktionsblogg signerad av bland annat Ekot-chefen Anne Lagercrantz.

"Vi ber oförblommerat om ursäkt för frågan. Den leder tanken fel och skuldbelägger både individer och en utsatt grupp. Det judiska samhället har drabbats av fruktansvärd terror och har all vår sympati och allt vårt deltagande. Vi framförde redaktionens ursäkt i slutet av Studio Etts sändning" skriver de.

Sveriges Radio har också valt att klippa bort frågan ut intervjun som finns publicerad på nätet.

"Det är en ovanlig åtgärd, men vi vill inte bidra till att formuleringen får vidare spridning. Den ursprungliga sändningen sparas enligt vanliga rutiner vilket bla innebär att den förs över till Kungliga biblioteket".Dela sidan: