Hiphoparen Daniel "Dani M" Monserrat har vid flera tillfällen kritiserats och anklagats för antisemitiska uttalanden. Nu senast uppmärksammandes ett facebookinlägg där han kommenterade terrordåden i Köpenhamn.

Dani M skrev att det "luktar som ännu en falskflagg" och "dessa saker sker för att det tillåts att ske och/eller är sponsrade av samma elit som kommer gynnas av det".

Kritiken mot Dani M har varit skarp och riktats från flera håll. I en debattartikel på Aftonbladet är Samuel Nudel, aktiv inom Svenska kommittén mot antisemitisms ungdomsnätverk (SKMA), djupt kritisk till att Public Service-kanalen spelar hiphopartistens musik.

Han skriver att Public Service-kanalen "trivialiserar hat mot judar" och att "det är obegripligt att radiokanalen ignorerar Dani M:s antijudiska uttalanden". Samuel Nudel skriver:

"Nyligen erbjöds Ekoredaktionen utbildning om antisemitism. Jag tycker att ett antal medarbetare från P3 borde delta. SR kan inte – förhoppningsvis omedvetet – trivialisera antisemitism och bidra till att hat mot judar sprids via musik".

Som svar har Sveriges Radio sagt att de står fast vid sin musikpolicy.